maanantai 4. helmikuuta 2019

Käpykylä #26

Usko unelmiin!
Kulunut sanonta ei jaksa herättää enää tunteita. Tuleeko kukaan enää ajatelleeksi miten tärkeitä sanoja nämä ovat?
     Miksi täytyisi tyytyä elämään, joka ei tee onnelliseksi? Otetaanpa esimerkiksi aivan normaali arki. Pitäisikö ihmisen puurtaa työssä, joka tuntuu silkalta pakkopullalta, joka vie voimat. Pitäisikö aina vain odottaa viikonloppuja ja lomia. Uskon elämän tarkoituksen olevan unelmien toteuttaminen niin, ettei satuta muita. Joten, pysähdy hetkeksi miettimään elämääsi, omaa itseäsi, unelmiasi. Onko nykytilanteesi sitä mitä toivot?
     Tullessani Käpykylään kohtasin kuusi ihmistä, jotka olivat rohkeasti uskoneet unelmiinsa ja saavuttaneet jotain hienoa. He kaikki tekivät töitä, joita rakastivat. He olivat onnellisia, vaikka työt eivät olisi sujuneetkaan niin menestyksekkäästi. Heillä oli silti usko jäljellä. Usko unelmiin.

- Kiki Sydänkäpynen

tiistai 1. tammikuuta 2019

Sysimetsä

Uusi vuosi alkaa iloisten uutisten merkeissä! Nimittäin uusi sarjakuvani Sysimetsä aloittaa Maaselkä -lehdessä! Lehti alkaa julkaista sarjakuvaa heti näin vuoden alussa.
     Sysimetsä on humoristinen ja lämminhenkinen tarina suomalaisista taruolennoista ja heidän elämästään nykypäivän metsissä. Sysimetsässä seikkailee tonttuja, peikkoja, virvatulia, metsänneitoja, noitia, menninkäisiä ja paljon muita olentoja. Tarinan päähenkilö on melkoisen introvertti tonttutyttö Säihkesammal (kuvassa), joka aloittaa tonttukoulutuksen ja koettaa etsiä itselleen sopivaa tonttualaa.
    Genreltään Sysimetsä on siis hyvin samankaltainen kuin Käpykylä. Sysimetsässä on kuitenkin se ero, että sarjakuva on hyvin luontopainotteinen ja otankin esille luontoon liittyviä ongelmia, kuten roskaaminen, turhat hakkuut ja eläinten kohtelu. Luonto on minulle todella tärkeä ja haluaisin antaa ihmisille ajattelun aihetta ja ehkä saada aikaan edes pientä muutosta luonnon kohtelussa.
     Sysimetsässä on myös se poikkeus Käpykylään, että tapahtumapaikka on oikea maailma. Tarkemmin sanottuna Sysimetsän tarinat sijoittuvat Peuran polun alueelle. Peuran polun retkeilyreitillä olen aloittanut vaellusharrastukseni ja se on minulle muutenkin tärkeä paikka. Alueen tuntevat voivat bongailla Sysimetsästä tuttuja maisemia ja paikkojen nimiä!

     Käpykylän tarinat jatkuvat edelleen, ehkä hieman hitaampaan tahtiin, mutta saatte kuitenkin seurata Kikin ja ystävien seikkailuja myös tänä vuonna!

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

tiistai 20. marraskuuta 2018

Jaspe Dee von Raaneri

Kuka?
Jaspe Dee on intohimoinen muotisuunnittelija, joka pitää Käpykylässä muotipuotia.

Luonne
Jaspe on melkoinen hienostelija ja herrasmies. Hän on oppinut tapansa rikkaalta perheeltään. Jaspe on erittäin pikkutarkka ja vaativa, hänellä on loistava itsetunto. Hän on uuttera ja hoitaa kaiken mallikkaasti ajallaan. Hän tekee kaikkensa saadakseen haluamansa.

Koti
Jaspe Dee on asunut Käpykylässä lähes kymmenen vuotta. Ensin hän saapui kaupunkiin oppipojaksi ompelimoon ja perusti sen jälkeen oman muodikkaita vaatteita ja asusteita myyvän puotinsa. Jaspe on kotoisin goottilaisen arkkitehtuurin kaupungista; Armaadasta. Kaupunki on siitä erikoinen, että siellä kaikki on mustavalkoista, jopa ihmiset. Kuin astuisi vanhaan valokuvaan. Armaada on hyvin hienostunut ja muotitietoinen kaupunki ja se on turistien ikuisessa suosiossa.

Perhe, ystävät ja rakkaus
Jaspen perheeseen kuuluvat äiti ja kolme isosiskoa. Kaikki siskot ovat Jaspen tavoin muotialalla. Äiti on leski, joka viettää hienostoelämää suuressa perintökartanossa, palvelijoiden ja ystävättärien kanssa. Jaspe viettää mielellään kello viiden teehetkensä Mutun kanssa. Jaspe on kovin sosiaalinen ja koettaa tulla kaikkien kanssa toimeen, muttei ole koskaan oppinut täysin sietämään rasavilliä ja huonokäytöksistä Tiukua. Rakkautta Jaspe ei ole vielä löytänyt.

lauantai 27. lokakuuta 2018

Käpykylä #22


Tämän herrasmiehen esittely on luvassa ensi postauksessa!

torstai 18. lokakuuta 2018